ANCOM

Programul PHARE RO 2003/005-551.04.10

Din data de 16.01.2006 a început derularea Programului Phare RO 2003/005-551.04.10 “Improving the Institutional Capability of the National Regulatory Authority for Communications (ANRC)”. Programul consta dintr-o singura componenta de asistenta tehnica - „Technical Assistance for Implementing the Universal Service” - si a fost atribuit prin licitatie internationala consortiului Detecon International GmbH & WIK GmbH (Germania). Valoarea totala a acestui proiect este de 0.7 MEuro. 
 

Obiectivul general al acestui proiect este asigurarea cadrului institutional si de reglementare adecvat pentru ca utilizatorii din România sa îsi poata exercita dreptul de acces la serviciile din sfera Serviciului Universal în domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale.  

 

Obiectivele specifice ale proiectului amintit sunt :

-                      revizuirea cadrului de reglementare si a procedurilor de implementare a Serviciului Universal în domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale;

-                      continuarea îmbunatatirii capacitatii institutionale a ANRC pentru administrarea corecta a reglementarii Serviciului Universal în domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale;

-                      cresterea nivelului de implicare si sustinere din partea administratiei locale pentru implementarea Serviciului Universal în domeniul comunicatiilor electronice si al serviciilor postale.

 

Acest proiect se va desfasura pe o perioada de 11 luni si este alcatuit din urmatoarele module :

MODULE 1 – UNIVERSAL SERVICE IN THE ELECTRONIC COMMUNICATIONS SECTOR

MODULE 2 – UNIVERSAL SERVICE IN THE POSTAL SECTOR

MODULE 3 – TRAINING OF THE ANRC HUMAN RESOURCES AND OF THE LOCAL ADMINISTRATION

Fiecare modul este constituit dintr-o serie de task-uri si subtask-uri în care sunt detaliate activitatile ce trebuie derulate/îndeplinite în cadrul Proiectului.

 

La data de 16 ianuarie 2006 a avut loc la sediul ANRCTI sedinta Kick-off-Meeting, care constituie primul pas în demararea acestui proiect. Prioritatile acestei întâlniri au fost: cunoasterea reciproca si stabilirea prioritatilor de lucru, atât pentru etapa de Inception Phase, cât si pentru întregul proiect, constituirea Steering Committee (SC), desemnarea directorului tehnic al acestui proiect conform termenilor de referinta, desemnarea manager-ului de proiect, precum si stabilirea metodologiei si a orarului de lucru pentru aceasta etapa.

 

Pentru alte detalii legate de proiect puteti lua legatura cu Eugenia Moinescu - Manager Proiect, la 0372 845 379 sau eugenia.moinescu@ancom.org.ro