Evenimente

Liberalizarea comunicatiilor - regulile jocului

Sub patronajul ANRC, FINMEDIA - prin Departamentul Conferintele Piata Financiara - a organizat conferinta

 

            LIBERALIZAREA COMUNICATIILOR - REGULILE JOCULUI.

 

Acest eveniment a fost conceput īn scopul de a oferi reprezentantilor industriei de comunicatii si ai societatii civile o īntālnire de evaluare īnaintea momentului decisiv al liberalizarii pietei telecomunicatiilor, care va avea loc la 1 ianuarie 2003. Scopul acestei īntālniri este sa evidentieze toate aspectele relevante pe care noile realitati ale pietei le vor crea, de la motivele economice guvernānd deciziile ANRC pāna la rolul mass media īn noul context al pietei.

 

Dupa discursurile de deschidere sustinute de oficialitati si anume Dan Nica, ministrul romān al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ion Smeeianu, Presedintele ANRC si Alexandrina Hīrtan, vicepresedintele ANRC, au fost prezentate temele majore ce vor fi abordate/dezbatute: dereglementarea pietei telecomunicatiilor, oportunitatile de afaceri, legislatia secundara ce va stabili regulile pentru actualii si viitorii jucatori pe piata liberalizata.

 

Conferinta a continuat cu trei sesiuni tematice, doua dedicate industriei si una media si societatii civile.

 

Conferinta a beneficiat de participarea unor reprezentanti ai unor organisme de reglementare din strainatate, care vor īmpartasi audientei romānesti problemele pe care tarile lor le-au īntāmpinat īn contextul liberalizarii pietei comunicatiilor. De asemenea, reprezentanti ai celor mai mari companii private de telecomunicatii din Romānia vor explica oportunitatile de afaceri de pe piata romāneasca.

 

Conferinta organizata īn ajunul completei liberalizari a pietei romānesti a telecomunicatiilor a reunit cei mai importanti actori ai pietei telecomunicatiilor īntr-o discutie deschisa si productiva asupra celor mai presante probleme pe care le īntāmpina pe masura ce se pregatesc sa intre īntr-un nou si provocator mediu de afaceri.

 

Au participat oficiali ai autoritatilor de reglementare, reprezentanti ai companiilor de telecomunicatii, precum si ai companiilor care vor intra pe piata telefoniei fixe.