Evenimente

Conferinţă presă pentru lansarea īn consultare publică a documentelor licitaţiei de spectru ce urmează a fi organizată anul acesta

14.03.2012

Īn cadrul conferinţei de presă organizată la sediul ANCOM, preşedintele Autorităţii, Cătălin Marinescu, a anunţat că īn acest an, ANCOM va scoate la licitaţie drepturile de utilizare a frecvenţelor īn benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile – voce şi date – pe o perioadă de 15 ani. Este prima oară cānd īn Romānia licenţele de spectru se acordă printr-o procedură de selecţie competitivă.

“Licitaţia este cea mai bună soluţie pentru maximizarea beneficiilor economice şi sociale pentru utilizatorii romāni, prin alocarea şi utilizarea eficientă a cāt mai multor frecvenţe disponibile, respectiv creşterea ofertei de servicii de acces la internet īn bandă largă. Autoritatea şi-a propus ca prin licitaţie să stabilească şi să obţină valoarea reală a acestei resurse limitate a statului romān şi să stimuleze concurenţa, investiţiile şi inovaţia pe piaţa de comunicaţii. Īn plus, mecanismul a fost gāndit astfel īncāt să ofere condiţii perfect egale atāt tuturor jucătorilor actuali din piaţa romānească de comunicaţii, cāt şi potenţialilor nou-veniţi şi va fi consultat la nivel intern şi internaţional cu maximă transparenţă şi deschidere”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM cu această ocazie.

Informaţii suplimentare