Evenimente

Dividendul digital – provocari si oportunitati in regiune

Majoritatea statelor vor înlocui transmisiunea analogica cu cea digitala în perioada 2012 - 2015. Acest proces va fi urmat de schimbari semnificative în domeniul alocarii si utilizarii spectrului radio eliberat. În acest context, coordonarea activitatilor si a actiunilor la  nivel international, si în mod special la nivel regional, ar putea avea o importanta deosebita pentru utilizarea armonizata a acestei resurse limitate care este spectrul radio.

 

ANCOM vine în întâmpinarea acestor provocari prin crearea unei forum regional care sa ofere tuturor participantilor oportunitatea de a contribui cu opiniile si cunostintele proprii la armonizarea utilizarii dividendului digital, la nivel regional. Prin invitarea statelor din regiune în jurul aceleiasi mese de discutii, se urmareste obtinerea unei priviri de ansamblu asupra calendarului tranzitiei de la analogic la digital în regiune.

 

De asemenea, tinând cont de faptul ca procesul de eliberare a benzii de frecvente a dividendului digital se afla în desfasurare, ANCOM considera de maxim interes o analiza a stadiului actual al pietei în ceea ce priveste gradul de pregatire atât al jucatorilor de pe piata pentru utilizarea acestei benzi, cât si al producatorilor de echipamente pentru valorificarea potentialului pietei comunicatiilor mobile de a beneficia de pe urma dividendului digital si, în acelasi timp, de a furniza servicii si retele moderne, la costuri eficiente si pe arii de acoperire extinse.

 

Va asteptam la acest forum regional, care se anunta un eveniment de succes!

Â