Evenimente

10 ani de reglementare īn comunicaţii īn Romānia

Vrei să ştii cāt ai fi plătit acum 10 ani să vorbeşti la mobil? Īncearcă aplicaţia noastră! Aplicaţia īţi permite să introduci date despre actualul nivel al consumului tău de servicii de telefonie mobilă, returnāndu-ţi costul la care ai fi achiziţionat aceleaşi servicii īn urmă cu 10 ani.

 Īn anul 2012, ANCOM aniversează īmplinirea a 10 de ani de reglementare a comunicaţiilor electronice, perioadă īn care, pe fondul liberalizării pieţei şi transpunerii īn legislaţia naţională a cadrului european de reglementare, autoritatea a acţionat pentru promovarea concurenţei, satisfacerea intereselor utilizatorilor şi stimularea investiţiilor eficiente īn infrastructuri. De la īnfiinţarea sa īn anul 2002, Autoritatea a īndeplinit aceste obiective realizānd mai multe cicluri de analize de piaţă şi impunānd măsurile necesare pentru remedierea problemelor concurenţiale identificate, reglementānd tarifele unor servicii cheie pentru funcţionarea competitivă a pieţelor, desemnānd furnizori de serviciu universal, dar şi printr-o serie de intervenţii simetrice, precum implementarea portabilităţii numerelor, īnchiderea planului naţional de numerotaţie sau adoptarea de măsuri dedicate informării şi protejării intereselor utilizatorilor finali.

DOCUMENT - 10 ani de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice din Romānia”

La 10 ani de la īnfiinţare, ANCOM a elaborat un document al efectelor reglementărilor Autorităţii asupra dezvoltării pieţei de comunicaţii electronice din Romānia. Aflaţi din acest document cum au evoluat cei mai importanţi indicatori ai sectorului telecomunicaţiilor: număr de utilizatori, număr de conexiuni, volum de trafic şi tarife.

INFOGRAFICE - Piaţa comunicaţilor electronice 2003 - 2012

WIDGET

Aplicaţia poate fi īncercată aici şi preluată pe alte site-uri prin inserarea unuia din codurile de mai jos īn site-ul dvs.

Widget 250 x 250

Widget 300 x 100

Widget 240 x 400

Widget 300 x 250

Widget 336 x 280

Widget 728 x 90